Частната армия Вагнер на Евгений Пригожин вече е загубила около 40

...
Частната армия Вагнер на Евгений Пригожин вече е загубила около 40
Коментари Харесай

Удар от Киев! Ужасни разкрития за войниците на Пригожин

Частната армия  " Вагнер " на Евгений Пригожин към този момент е изгубила към 40 000 от наетите затворници във войната в Украйна. Това е декларирала Олга Романова, началник на благотворителна фондация, осведоми " УНИАН ".

Според правозащитничката, до края на декември във  " Вагнер " са били вербувани към 43 000 съветски пандизчии, а досега броят им евентуално е повишен до 50 000. 
-->
" Десет хиляди от тях се борят на фронта, тъй като останалите са или убити, или ранени, или са изчезнали безследно, или са дезертирали, или са се предали в плен ", споделя тя.

Според Романова, всеобщото дезертиране на пандизчиите от ЧВК " Вагнер " стартира през есента. В същото време доста хора бягат от фронта в Русия, като взимат със себе си оръжието си.

Романова допуска, че самият Евгений Пригожин, който управлява " Вагнер ", не води доклад за изчезналите и дезертиралите наемници - всички са записвани като починали. За това евентуално приказват случаите, когато роднините на умрелите в Русия получават празни ковчези.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР